Nyereményjáték!

Itt van hát a várva várt képrejtvény-játék, a szabályokért és a képekért tessék kattintani!

Turkish+F1+Grand+Prix+0AeWnZQIXhTl

A játékosoknak 15db képet (illetve többségében képrészletet) kell felismerniük.

A játék nem az első helyes megfejtőig tart, hanem 5 nap áll majd mindenkinek a rendelkezésére, hogy a helyes válaszokat elküldje a jatek.turbosziv@freemail.hu e-mail címre.

Azaz augusztus 18, hétfő 20:00, a beküldési határidő.

Aznap este érkeznek majd a megfejtések is, magyarázattal, a helyesen válaszolók közül pedig két nappal később (augusztus 20, szerda) fogom kisorsolni a győztest, a hagyományos kalap+cetli módszerrel.

Ennek ellenére megéri majd gyorsnak lenni, hiszen a leggyorsabb hibátlan tippsor elküldőjének a neve 5x, a második helyezetté 3x a harmadiké pedig 2x kerül bele a kalapba.

Szóval idő van rá bőven, kapkodni nem célszerű. Ha valaki véletlenül mégis rossz megfejtést küld el, és később felismeri a tévedését, az 1 alkalommal büntetlenül javíthat, ebben az esetben a második e-mailjét fogom figyelembe venni a kiértékelésnél. Kérem, hogy az e-mailben, a megfejtések mellett, mindenki adja meg az oldalon használt nicknevét is.

A sikeres válaszhoz meg kell adni a képek sorszámát,  a képekhez kapcsolódó évszámot, valamint a képeken látható helyszínt. (Az évszámok illetve helyszínek megadásánál több alakot is elfogadok, mindegy hogy írjátok be, csak egyértelmű legyen a válasz.)

Példa:

1. 2006 Magyar Nagydíj

2. ’95 Imola

3. 2012 Koreai GP

A játék nem csak látszatra lesz nehéz, hanem tényleg, ugyanis sikerült pár eléggé “gyilkos” képet is belecsempészem. 😛

De nem szabad elkeseredni, mert a leginfomációmentesebbnek tűnő képen is megbújik pár apró részlet, (ami lehet autó, környezet, maga a képen látható esemény, vagy lényegében bármi) amik egyértelműen utalnak az évre, illetve a helyszínre egyaránt. A képek zöme a futamok alatt készült, szóval ha valakinek ismeretlen egy jelenet, az nem azért van, mert egy említésre sem méltó szabadedzés alatti megpördülésből csináltam “naezttaláldkihatudod” rejtvényt, hanem azért mert trükkösen vágtam meg az eredeti képet 🙂

(Ehhez persze nem kevés lexikális tudás, illetve jó felismerőképesség is kell majd, de ezek meglétében az sem baj, ha egy versenyt sem láttunk az ezredforduló előtt. Lesz akinek nem fog menni a visszafejtés, de a cél most nem az volt, hogy mindenkinek 5 perc alatt sikerüljön a válaszolni, hanem az hogy még a legacélosabb játékosok is (például szerzőtársaim, nem kevés ismerettel a hátuk mögött) izzadjanak kicsit egy-egy képpel.

A képek az utóbbi két évtized eseményeit ölelik fel (1994-2014), ebben az intervallumban tessenek tippelni!

Mint már írtam, a játék tényleg nem babra megy, hiszen Paolo D’Alessio – Sztárpilóták című kötetét lehet megnyerni, amit a saját gyűjteményemből ajánlok fel a győztesnek.
(link: http://moly.hu/konyvek/paolo-d-alessio-sztarpilotak)

Végezetül pedig arra kérek mindenkit, hogy a kommentekben NE SPOILEREZZÜNK, hiszen azzal egyrészt elrontjuk a másik szórakozását, másrészt a játékból való azonnali kizárással jár.

Ellenben spoilerek nélkül nyugodtan ki lehet beszélni, hogy ki melyik képet tudta egyből, vagy melyikre nem fog rájönni soha az életben. Ha valami nem tiszta kérdezni ér, a kommentekre minden esetben válaszolok majd.

Kezdődjék hát a hajsza a győzelemért, sok sikert!

Íme a képek:

1.kep1

2.kep2

3.kep3

4.kep4

5.kep5

6.kep6

7.kep7

8.kep8

9.kep9

10.kep10

11.kep11

12.kep12

13.kep13

14.kep14

15.kep15