II. Nagy Képrejtvény Verseny

Itt van hát a várva várt képrejtvény-játék, a szabályokért és a képekért tessék kattintani!
Turkish+F1+Grand+Prix+0AeWnZQIXhTl

A játékosoknak 20db képet (illetve többségében képrészletet) kell felismerniük.

A játék nem az első helyes megfejtőig tart, hanem 7 nap áll majd mindenkinek a rendelkezésére, hogy a helyes válaszokat elküldje a jatek.turbosziv@freemail.hu e-mail címre.

Azaz 2015 Február 6, péntek 19:00, a beküldési határidő.

Aznap este érkeznek majd a megfejtések is, magyarázattal, a helyesen válaszolók közül pedig egy órával később 20:00-kor fogom kisorsolni a győztest, a hagyományos kalap+cetli módszerrel.

Tavaly, annyira sok, kapkodva elküldött, hibás megfejtés érkezett, hogy az idei évre kicsit meg kellett változtatni a szabályokat azaz, elkerülendő a kapkodást, idén már nem (csak) a sebesség számít:

A 20 képből legalább 18-at kell eltalálni az érvényes megfejtéshez. A 18 találatot elérők neve 1x, a 19-esek neve 2x a telitalálatosok neve pedig 5x kerül majd bele a kalapba.

Ám a gyorsaságot is szeretném azért valamiféleképpen díjazni, ezért az első 3 érvényes megfejtést beküldő még nagyobb eséllyel pályázhat majd a győzelemre: az 1. +3, a 2. +2 a 3. +1 extra cetlivel gyarapodik.

Szóval idő van rá bőven, kapkodni nem célszerű. Ha valaki véletlenül mégis rossz megfejtést küld el, és később felismeri a tévedését, az 1 alkalommal büntetlenül javíthat, ebben az esetben a második e-mailjét fogom figyelembe venni a kiértékelésnél. Kérem, hogy az e-mailben, a megfejtések mellett, mindenki adja meg az oldalon használt nicknevét is (ez utóbbi tavaly komoly gondokat okozott, miért?).

A sikeres válaszhoz meg kell adni a képek sorszámát,  a képekhez kapcsolódó évszámot, valamint a képeken látható helyszínt. (Az évszámok illetve helyszínek megadásánál több alakot is elfogadok, mindegy hogy írjátok be, csak egyértelmű legyen a válasz.)

Példa:

1. 2006 Magyar Nagydíj

2. ’95 Imola

3. 2012 Koreai GP

A játék nem csak látszatra lesz nehéz, hanem tényleg, ugyanis sikerült pár eléggé “gyilkos” képet is belecsempészem. :P

De nem szabad elkeseredni, mert a leginfomációmentesebbnek tűnő képen is megbújik pár apró részlet, (ami lehet autó, környezet, maga a képen látható esemény, vagy lényegében bármi) amik egyértelműen utalnak az évre, illetve a helyszínre egyaránt. A képek mindegyike a futamok alatt készült, szóval ha valakinek ismeretlen egy jelenet, az nem azért van, mert egy említésre sem méltó szabadedzés alatti megpördülésből csináltam “naezttaláldkihatudod” rejtvényt, hanem azért mert trükkösen vágtam meg az eredeti képet :)

(Ehhez persze nem kevés lexikális tudás, illetve jó felismerőképesség is kell majd, de ezek meglétében az sem baj, ha egy versenyt sem láttunk az ezredforduló előtt. Lesz akinek nem fog menni a visszafejtés, de a cél most nem az volt, hogy mindenkinek 5 perc alatt sikerüljön a válaszolni, hanem az hogy még a legacélosabb játékosok is (például szerzőtársaim, nem kevés ismerettel a hátuk mögött) izzadjanak kicsit egy-egy képpel.

A képek az utóbbi két évtized eseményeit ölelik fel (1994-2014), ebben az intervallumban tessenek tippelni!

Mint már írtam, a játék tényleg nem babra megy, hiszen a győztes atisf1 nagylelkű felajánlása nyomán “Simon István: 500 hihetetlen történet a Formula 1 világából” című kötetét nyeri majd meg, amit még egyszer köszönünk a felajánlónak!

Végezetül pedig arra kérek mindenkit, hogy a kommentekben NE SPOILEREZZÜNK, hiszen azzal egyrészt elrontjuk a másik szórakozását, másrészt a játékból való azonnali kizárással jár.

Ellenben spoilerek nélkül nyugodtan ki lehet beszélni, hogy ki melyik képet tudta egyből, vagy melyikre nem fog rájönni soha az életben. Ha valami nem tiszta kérdezni ér, a kommentekre minden esetben válaszolok majd.

Újítás tavalyhoz képest, hogy az érvényes választ adok névsorát ki fogom írni, méghozzá pont ide, így mindenki nyomon tudja majd követni, hogy sikerrel vette-e az akadályt, vagy javításra szorul-e a tippsora. A neveket esténként frissítem majd, addig ne tessék idegeskedni.

Érvényes tippsort adott le: Berci27, Albers tankolócsöve, abika10, Fodor Gábor, frankiegoestohollywood992, Randy22, szanyib12, QY, Papp Benjámin, Atomantiii, Scuderia, fulmerz, atisf1

Kezdődjék hát a hajsza a győzelemért, sok sikert!

Íme a képek:

1.001

2.

002

3.

003

4.

004

5.

005

6.

006

7.

007

8.

008

9.

009

10.

010

11.

011

12.

012

13.

013

14.

014

15.

015

16.016

17.017

18.018

19.

019

20.020